Techniparts verduurzaamd!

Het word anno 2021 steeds belangrijk om op een maatschappelijk verantwoorde manier te ondernemen. Bij Techniparts beseffen wij ons dit maar al te goed en hieraan dragen wij dan ook graag een steentje bij. Onderstaand ziet u een overzicht van een aantal van de stappen die wij hebben genomen om dit te realiseren.

 

2020 – Doelstellingen gemaakt samen met leveranciers

In 2020 heeft Techniparts concrete plannen gemaakt om samen met leveranciers doelstellingen te halen. Hierbij kunt u denken aan de manier waarop iets verpakt word voor het bij ons geleverd word.

 

2020 – Afval scheiden (Papier)

In 2020 is Techniparts gestart met het afval papier te scheiden van al het ander afval. Dit papier word apart afgehaald en vervolgens gerecycled.

 

2021 – Zonnepanelen (met overcapaciteit)

In 2021 heeft Techniparts zonnepanelen aangelegd om het pand te laten functioneren onder groene energie die zelf word opgewekt. De zonnepanelen zorgen zelfs voor een overcapaciteit, dit zorgt ervoor de Techniparts draait op 100% zelfopgewekte, groene stroom.

 

2021 – 1e Electrische voertuig

In 2021 heeft Techniparts de eerste elektrische bedrijfsauto aangeschaft voor één van onze werknemers.

 

2021 – 2e Electrische voertuig

Later in 2021 heeft Techniparts nog een tweede elektrische bedrijfsauto aangeschaft.

 

2021 – Afval Scheiden (plastic)

In 2021 is Techniparts begonnen met niet alleen het papier te scheiden, maar ook het plastic. Dit plastic word samen met het papier opgehaald. Het plastic word ook gesorteerd en gerecycled.

 

2021 – Nieuwe vervoerder (groener > Elektrisch op de last mile)

In 2021 is Techniparts overgegaan naar een andere vervoerder die de pakketjes bezorgt met elektrische voertuigen. Zo zorgen we ervoor dat uw pakketje word bezorgd zonder CO2 uitstoot.

 

2022 – Afval scheiden (GTF)

In 2022 gaat Techniparts ook GTF-afval scheiden. Hier wordt bijvoorbeeld compost of gas van gemaakt.

 

2022 – Papieren tape

In 2022 word uw Techniparts pakketje niet meer dicht getapet met plastic tape, maar met papieren tape. De papieren tape zorgt ervoor dat uw pakketje groener wordt.

 

2022 – 3e Elektrisch voertuig

In 2022 word de bedrijf bus ingeruild voor een elektrische bedrijf bus.

 

Natuurlijk zijn er veel meer punten waarin wij ons zo groen mogelijk proberen op te stellen, zo gebruiken we geen papieren of plastic bekers en houden we elkaar scherp op het scheiden van afval. Techniparts geloofd dat we samen het verschil kunnen maken. Houd onze site in de gaten voor de laatste updates van onze reis naar een beter milieu!